Veelgestelde vragen

Hier vind je het antwoord op veelgestelde vragen rondom onze prakijk. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail of bel ons.

De dekking voor fysiotherapie varieert afhankelijk van uw zorgverzekering en de aard van uw aandoening. Sommige zorgverzekeraars dekken fysiotherapie geheel of gedeeltelijk, terwijl anderen dat niet doen. Het is belangrijk om uw polis te raadplegen en contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor informatie over de dekking.

Het voorbereiden op je eerste fysiotherapiebehandeling kan je helpen om het meeste uit de sessie te halen en een succesvol herstelproces te starten. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om je voor te bereiden:

Fysiotherapie, ook wel bekend als kinesitherapie, is een paramedische discipline die zich richt op het herstellen, verbeteren en onderhouden van de fysieke functie en mobiliteit van het lichaam. Het omvat een breed scala aan behandelingsmethoden die gericht zijn op het verminderen van pijn, het verbeteren van bewegingsbereik en het vergroten van kracht en stabiliteit.

U heeft mogelijk fysiotherapie nodig als u last heeft van aandoeningen zoals blessures aan spieren, botten, gewrichten, zenuwen of ligamenten, evenals aandoeningen zoals artritis, rugpijn, nekpijn, sportblessures, revalidatie na een operatie, enzovoort. Fysiotherapie kan ook helpen bij het beheren van chronische aandoeningen zoals diabetes of obesitas.

Tijdens een fysiotherapiebehandeling zal de fysiotherapeut uw medische geschiedenis evalueren, een lichamelijk onderzoek uitvoeren en een behandelingsplan opstellen dat specifiek is afgestemd op uw behoeften.

De duur van een fysiotherapiebehandeling varieert sterk en is afhankelijk van de aard en ernst van uw aandoening. Sommige patiënten hebben slechts enkele sessies nodig, terwijl anderen langdurige behandeling nodig hebben gedurende enkele weken of maanden. Jouw fysiotherapeut zal een behandelingsplan opstellen dat rekening houdt met uw specifieke situatie.

Fysiotherapie mag over het algemeen geen pijn veroorzaken. In feite is het doel van fysiotherapie vaak om pijn te verminderen en het herstelproces te vergemakkelijken. Sommige oefeningen en mobilisatietechnieken kunnen echter een ongemakkelijk gevoel veroorzaken, maar jouw fysiotherapeut zal ervoor zorgen dat je je op gemak voelt en de behandeling aanpassen aan jouw tolerantieniveau.

Fysiotherapie heeft over het algemeen weinig tot geen bijwerkingen. In sommige gevallen kan tijdelijke spierpijn of stijfheid optreden na een behandeling, maar dit zou normaal gesproken snel moeten verdwijnen.

Fysiotherapie heeft over het algemeen weinig tot geen bijwerkingen. In sommige gevallen kan tijdelijke spierpijn of stijfheid optreden na een behandeling, maar dit zou normaal gesproken snel moeten verdwijnen.

Ontdek hoe we jou helpen

We willen als team een positieve bijdrage leveren aan de bevordering van de gezondheid binnen de gemeenschap van de gemeente Altena. We geloven dat wij kunnen stimuleren in het aanleren van gezond gedrag om (toekomstige) gezondheidsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen.
Fysiotherapie Woudrichem